ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CROSSFIT

Tο Crossfit είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες λειτουργικές κινήσεις, εκτελεσμένες σε σχετικά υψηλή ένταση. Όλα τα προγράμματα του crossfit βασίζονται σε λειτουργικές κινήσεις που είναι παρμένες από την ενόργανη, την άρση βαρών, το τρέξιμο, την κωπηλασία και άλλα. Αυτές οι ασκήσεις έχουν μεγάλη μεταφορά φορτίου στο μεγαλύτερο εύρος κίνησης και έτσι είναι ιδανικές στη μεγιστοποίηση του όγκου της προπόνησης στο λιγότερο χρόνο. Η ένταση είναι σημαντική για τα αποτελέσματα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο φόρτος σε λιγότερο χρόνο, ή η μεγαλύτερη ισχύς, τόσο πιο έντονη είναι η προσπάθεια. Με το να χρησιμοποιούμε συνεχώς μεταβαλλόμενη προσέγγιση στην άσκηση, λειτουργικές κινήσεις και ένταση, επιτυγχάνονται δραματικά κέρδη στη φυσική κατάσταση.

Η κοινότητα που αυθόρμητα δημιουργείται όταν άνθρωποι κάνουν αυτά τα προγράμματα μαζί, είναι ένας παράγοντας κλειδί στο γιατί το crossfit είναι τόσο αποτελεσματικό. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει “γεννηθεί” ένα παγκόσμιο δίκτυο από crossfit afilliated gyms που είναι πάνω από 11.000.

Ένα πρόγραμμα crossfit οδηγείται από δεδομένα. Χρησιμοποιώντας χρονόμετρο, πίνακες για την καταγραφή των χρόνων και ακριβείς κανόνες για τις τεχνικές.

 

ΣΤΟΧΟΣ

Ο στόχος του Crossfit είναι να σφυρηλατήσει μια ευρεία και γενική φυσική κατάσταση που υποστηρίζεται από μετρήσιμα, διαπιστωμένα και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα.

  1. Καρδιοαναπνευστική αντοχή
  2. Σθένος
  3. Δύναμη
  4. Ευλυγισία
  5. Ισχύ
  6. Ταχύτητα
  7. Συντονισμό
  8. Ευκινησία
  9. Ισορροπία
  10. Ακρίβεια

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους ασκούμενους για οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, έκτακτη ή όχι. Για το άγνωστο. Η ειδικότητά του είναι να μην ειδικεύεται.

τι ειναι το crossfit

(Visited 346 times, 1 visits today)