Τα παρακάτω δεδομένα αποτελούν έρευνα ενός ολλανδικού πανεπιστημίου. Πολλή δουλειά χρειάζεται να γίνει ακόμα για να κατανοηθούν πλήρως οι επιπτώσεις μιας διατροφικής στρατηγικής με πρόσληψη πρωτεΐνης πριν από τον ύπνο.

Η πρόσληψη πρωτεΐνης μετά από ασκήσεις αντιστάσεων διεγείρει τα ποσοστά της πρωτεϊνοσύνθεσης. Επίσης βελτιώνει το προσαρμοστικό ερέθισμα στους σκελετικούς μύες σε παρατεταμένες περιόδους τέτοιου είδους ασκήσεων.

Μετά την άσκηση, το adaptive response διαρκεί για μερικές ώρες. Πρόσφατες έρευνες έχουν αρχίσει να ερευνούν τις επιπτώσεις της πρόσληψης πρωτεΐνης σε χρονικά διαστήματα ακόμα πιο εκτεταμένα. Έχει αποδειχθεί ότι η πρωτεϊνοσύνθεση κατά τη νύχτα περιορίζεται λόγω της χαμηλής διαθεσιμότητας του σώματος σε αμινοξέα. Η πρόσληψη πρωτεΐνης πριν τον ύπνο μεταβολίζεται αποτελεσματικά και ενεργοποιεί τη μυϊκή πρωτεϊνοσύνθεση. Όταν εφαρμόζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα άσκησης αντιστάσεων, η πρόσληψη πρωτεΐνης πριν τον ύπνο μπορεί να αυξήσει τα οφέλη στη μυϊκή μάζα και τη δύναμη.

Μελέτες που ερευνούν την επίδραση μιας τέτοιας συνήθειας προ του ύπνου προτείνουν 40gr τουλάχιστον, έτσι ώστε να φανεί αύξηση του ποσοστού της πρωτεινοσύνθεσης κατά τη διάρκειά του. Επιπλέον, αν έχει προηγηθεί άσκηση τα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Εν συντομία,

η πρόσληψη πρωτεΐνης πριν από τον ύπνο είναι μια καλή διατροφική στρατηγική έτσι ώστε να βελτιωθεί η μυϊκή πρωτείνοσύνθεση και ως εκ τούτου οι μυϊκές προσαρμογές στο ερέθισμα των ασκήσεων με αντιστάσεις.

Την πλήρη έρευνα μπορείτε να διαβάσετε εδώ www.mdpi.com

(Visited 578 times, 1 visits today)